Tamilu separātistu partizānu grupējums "Tamilīlamas atbrīvošanas tīģeri" paziņojis par vienpusēju kaujas darbību pārtraukšanu pret Šrilankas valdības karaspēku. Organizācijas preses relīzē teikts, ka pamiers tiks ievērots Dienvisāzijas Reģionālās sadarbības asociācijas samita laikā.

"Kā labas gribas žestu mūsu kustība ar prieku paziņo, ka mēs ievērosim vienpusēju karadarbības pārtraukšanu un atteiksimies no kaujas operācijām konferences laikā no 26. jūlija līdz 4. augustam. Mēs šai konferencei vēlam veiksmi un panākumus," teikts organizācijas oficiālajā mājas lapā.

Tajā pat laikā paziņojumā minēts, ka gadījumā, ja valdības armija turpinās militārās darbības, "Tamilu tīģeru" kaujinieki būs spiesti aizstāvēt savas pozīcijas ar ieročiem.

Tamilu separātistu partizānu grupējums "Tamilīlamas Atbrīvošanas tīģeri" kopš 1972. gada cīnās par tamilu valsts izveidošanu Šrilankas ziemeļos, un šajā konfliktā ir gājuši bojā jau vismaz 70 tūkstoši cilvēku. 2002. gadā ar Norvēģijas starpniecību tika panākts pamiers starp Šrilankas valdību un tamilu partizāniem, bet 2005. gadā karadarbība atsākās un valdība janvārī oficiāli izbeidza šo pamieru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!