Foto: AFP/Scanpix

Valdības spēki apšauda Damaskas piepilsētas, vēsta raidsabiedrība BBC, atsaucoties uz Sīrijas opozīcijas aktīvistu ziņoto.

Uzbrukums Hasratas un Irbinas piepilsētām sācies agri trešdienas rītā. Pirms tam bruņotie nemiernieki uzbrukuši valdības izlūkošanas dienesta teritorijai.

Turpina pienākt ziņas par kaujām arī citur Sīrijā.

Cīņas notiek laikā, kad Sīrijā ieradusies pēc Apvienoto Nāciju Organizācijas (ANO) un Arābu līgas īpašā sūtņa Kofi Annana iniciatīvas izveidotā ekspertu grupa.

Ekspertu grupa, ko veido pieci starptautiski eksperti ar lielu pieredzi politikā, vidutāja lomā un miera sarunās, veiks sarunas ar Sīrijas valdošo režīmu par Annana ierosinātās starptautisko novērotāju misijas nosūtīšanu uz Sīriju.

Annana ierosinātā ekspertu grupa Sīrijā ieradās pēc asiņainas nedēļas nogales un dienā, kad Sīrijas galvaspilsētā Damaskā izcēlās sadursmes starp drošības spēkiem un bruņoto opozīcijas nemiernieku grupējumu "Brīvā Sīrijas armija".

Sadursmes izcēlās stipri apsargātajā Mazehas rajonā, kur atrodas daudzas drošības spēku ēkas, un to gaitā ir ievainoti 18 karavīri vai citi drošības spēku dalībnieki, sacīja Sīrijas Cilvēktiesību observatorijas pārstāvis Rami Abdelrahmans.

"Šīs ir spēcīgākās un drošības spēku iestādēm tuvākās sadursmes galvaspilsētā kopš nemieru sākuma pirms gada," sacīja Abdelrahmans.
Apšaudes un sprādzieni bija dzirdami arī divos citos Damaskas rajonos ‒ Kabūnā un Arbīnā.

Sestdien Damaskā eksplodēja divas ar spridzekļiem piekrautas vieglās automašīnas. Šajos sprādzienos gāja bojā 27 cilvēki, galvenokārt civiliedzīvotāji, un tika ievainoti 140 cilvēki, paziņoja Iekšlietu ministrija, tajos vainojot teroristus.

Viens no sestdienas sprādzieniem Damaskā notika pie kriminālpolicijas galvenās mītnes, bet otrs - pie gaisa spēku izlūkdienesta galvenās mītnes, nodarot postījumus abām ēkām.

Savukārt Sīrijas ziemeļu pilsētā Alepo (Halebā) svētdien eksplodēja ar spridzekļiem piekrauta vieglā automašīna, izraisot triju civiliedzīvotāju nāvi un ievainojot vairāk nekā 25.

Sīrijā kopš pagājušā gada marta notiek nemieri pret prezidenta Bašara al Asada režīmu. Saskaņā ar Londonā bāzētās cilvēktiesību organizācijas "Sīrijas Cilvēktiesību observatorija" datiem tajos gājuši bojā vairāk nekā 9100 cilvēku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!