Ventspils ostā uzpildītais tankkuģis "Acushnet", kurš divas reizes uzskrēja uz viena un tā paša sēkļa Dānijas Kategata šaurumā, starp Baltijas un Ziemeļjūru, šodien beidzot novilkts no bīstamās vietas un aizvilkts līdz ostai Dānijā pārbaudēm, sacīja Dānijas jūras pārvaldes pārstāvis.
"Kuģis tagad atrodas Kalundborgā, kur nirēji pārbauda tā korpusu, pirms ļaut kuģim turpināt ceļu," pārvaldes pārstāvis pavēstīja aģentūrai "Reuters".

"Acushnet" tika novilkts no sēkļa jau svētdien, taču tas uzskrēja uz tā paša sēkļa vēlreiz. Daļa no kuģa 35 000 tonnu dīzeļdegvielas kravas svētdien tika pārsūknēta citā tankkuģī.

Eksperti ziņo, ka naftas produktu noplūde no 21 gada vecā tankkuģa netiek novērota.

Kā ziņots, ar Bahamu salu karogu kuģojošais "Acushnet" uzskrēja uz sēkļa piektdien četras jūdzes no Samsē salas, jūras šaurumā starp Jitlandes pussalu un Zēlandi. Šis rajons ir pazīstams ar to, ka tajā kuģu avārijas notiek samērā bieži.

179 metrus garais tankkuģis ar 35 500 tonnu naftas produktu bija ceļā no Ventspils ostas Latvijā uz Bostonu ASV, un to bija nofraktējusi amerikāņu rēdereja. Kompānijai "Acushnet Shipping" piederošais tankkuģis ir vienkorpusa tipa.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!