Tartu universitātes studenti, aizstāvot savas tiesības, gatavojas iesūdzēt tiesā Igaunijas sociālo lietu ministru Eiki Nestoru par atteikšanos viņiem izmaksāt sociālos pabalstus, ziņo Igaunijas informācijas aģentūra ETA.
Sociālo lietu ministra atteikums izmaksāt studentiem sociālos pabalstus ir attiecīgā likuma pārkāpums, paziņoja Reformu partijas biedrs students Silvers Meikars, piebilstot, ka šādā prāvā topošie juristi varētu praksē apliecināt savas spējas.

Sašutušie studenti tagad meklē aktīvus juristus, kuri būtu gatavi aizstāvēt studentu tiesības, un vāc iespējami vairāk studentu parakstu iesniegumam, lai katram no viņiem nāktos mazāk maksāt par tiesas izdevumiem.

"Esmu pārliecināts, ka studentu iesniegums tiks operatīvi izskatīts, un ceru, ka mēs saņemsim ministrijas neizmaksāto naudu," piebilda Meikars.

Tartu universitātes studenti, tiekoties ar ministru Nestoru, pirmdien nosodīja ministrijas lēmumu liegt sociālos pabalstus studentiem, kuri nav pastāvīgi Tartu iedzīvotāji. Arī Tartu pilsētas valde uzskata, ka Sociālo lietu ministrijas lēmums neatbilst Igaunijas likumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!