Foto: stock.xchng

Krievijas Federācijas republikā Tatarstānā varas iestādes izmeklē divu sieviešu slepkavību, kuru dzīvoklī uz sienas noziedznieki atstājuši uzrakstu "Free Pussy Riot" ("Brīvību "Pussy Riot""), atsaucoties uz amatpersonām, vēsta aģentūra "Itar-Tass".

76 gadus vecās pensionāres un viņas 38 gadus vecās meitas ķermeņi ar vardarbīgas nāves pazīmēm atrasti trešdien Kazaņā. Uz dzīvokļa sienas atstāts uzraksts “Free Pussy Riot”, kas acīmredzot uzrakstīts ar asinīm, informē izmeklētāji.

Slepkavība pastrādāta laika posmā no 24. līdz 26. augustam, sievietes nogalinātas ar daudziem naža dūrieniem. Sievietes dzīvoja kopā un ģimene tika raksturota kā labvēlīga.

Uzrakstot nozieguma vietā saukli Krievijas pankgrupas “Pussy Riot” atbalstam, noziedznieki, iespējams, vēlējušies maldināt izmeklēšanu, uzskata amatpersonas.

“Dzīvoklī valdīja nekārtība. Mēs pieņemam, ka vai nu tas bija narkomāns, vai arī cilvēks vienkārši mēģināja vērst aizdomas nepareizā virzienā,” aģentūrai pastāstīja vietējās Izmeklēšanas pārvaldes vadītāja palīgs Andrejs Šeptickijs.

Jau vēstīts, ka pankgrupa “Pussy Riot” kļuva plaši pazīstama pēc akcijas Maskavā. piecas "Pussy Riot" dalībnieces spilgtu krāsu sejas maskās 21.februārī Maskavas Kristus Pestītāja katedrālē uzkāpa priesteriem paredzētā vietā un izpildīja "panku lūgšanu" pret Putinu.

Par piedalīšanos šajā akcijā martā tika aizturētas trīs grupas dalībnieces – Nadežda Tolokoņņikova, Jekaterina Samuceviča un Marija Aļohina. 17.augustā Maskavas Hamovņiku rajona tiesa viņas atzina par vainīgām huligānismā, rupjā sabiedriskās kārtības pārkāpšanā un naida izrādīšanā pēc reliģiskām pazīmēm, par ko viņām piesprieda divu gadu cietumsodu, lai gan prokuratūra prasīja triju gadu cietumsodu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!