Foto: AFP/Scanpix/LETA

Krievijas Tatarstānas Republikā bāzētais medijs "Bizņes Online" sarindojis valstī simts ietekmīgākos musulmaņus. Pirmajā desmitniekā iekļauti vairāki tatāri, bet savulaik par otro ietekmīgāko cilvēku Krievijā dēvētais Ramzans Kadirovs atstumts uz piekto vietu.

Medijs reitingu veidojis, balstoties uz "ekspertu aptauju", un tajā līdzās garīdzniekiem iekļautas arī tādas sabiedriski pazīstamas personas, kuras ārēji nedemonstrē viņu reliģiozitāti, bet ietekmē musulmaņu kopienu valstī, sludina islāmu vai arī tiek uzskatīti par musulmaņu kopienas lepnumu, atsaucoties uz "Bizņes Online", raksta "The Moscow Times".

Musulmaņu Upurēšanas svētkos publicētā saraksta galvgalī atrodas Krievijas virsmuftijs, Krievijas musulmaņu garīgo līderu muftiju padomes vadītājs Ravils Hainutdīns. Viņam seko pirmais Tatarstānas līderis pēc Padomju Savienības sabrukuma Mintimers Šaimijevs, bet trešajā vietā ierindots Dagestānas cīņas mākslas meistars, pašreizējais UFC čempions vieglajā svarā Habibs Nurmagomedovs.

Ceturtajā vietā ticis Tatarstānas Republikas prezidents Rustams Minihanovs, bet viņam seko Čečenijas Republikas prezidents Kadirovs. Desmitniekā – sestajā un astotajā vietā iekļuvuši arī miljardieri Ališers Usmanovs un Suleimans Kerimovs.

Tiek lēsts, ka Krievijā kopumā mīt ap 20 miljonu musulmaņu, veidojot otru lielāko reliģisko kopienu valstī. Viņi veido 14% no visiem valsts iedzīvotājiem, bet septiņos Krievijas federālajos apgabalos ir izteiktais vairākums, tostarp Tatarstānā, Baškortostānā un piecās Ziemeļkaukāza republikās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!