Vairāki tūkstoši cilvēku piektdien pie Gruzijas parlamenta ēkas Tbilisi piedalījās demonstrācijā, protestējot pret bijušā aizsardzības ministra Iraklija Okruašvili arestu.
Ceturtdien arestētajam Okruašvili izvirzītas apsūdzības naudas legalizēšanā un korupcijā.

Ja Okruašvili atbalstītāju protesti kļūs vardarbīgi, Gruzijas drošības struktūras protestētāju savaldīšanai pielietos spēku, pavēstīja prezidenta Mihaila Saakašvili padomnieks Giga Bokeria.

Gruzijas Rietumiem simpatizējošās valdības bijušais ministrs tika arestēts pēc viņa paziņojuma par to, ka Saakašvili pavēlējis nogalināt prominentu biznesmeni Badri Patarkacišvili.

Tomēr prezidenta pārstāvji Okruašvili apsūdzības noraida kā nepamatotas un nepatiesas.

Savukārt prezidenta kritiķi pārmet, ka, arestējot bijušo ministru, opozīcijas partijas "Kustība par vienotu Gruziju" vadītāju, Saakašvili cenšas apklusināt politisko konkurentu, kurš ar savām atklāsmēm bojā prezidenta kā demokrātiska reformatora tēlu.

Okruašvili televīzijas kompānijas "Imedi" tiešajā ēterā paziņoja, ka Saakašvili viņam pasūtījis likvidēt Patarkacišvili.

"Es sapratu, ka tās ir lamatas, un pēc tam, kad es būtu izpildījis šo uzdevumu, nākamajā dienā atbrīvotos no manis," viņš teica. Bijušais ministrs paskaidroja, ka likvidēt Patarkacišvili ticis plānots, uzspridzinot viņa automobili.

Badri Patarkacišvili ir ietekmīgs un odiozs biznesmenis, viens no Borisa Berezovska līdzgaitniekiem.

Nesen Okruašvili paziņoja, ka viņš dibina un vadīs opozīcijas partiju "Kustība par vienotu Gruziju". Partijas prezentācijā viņš apsūdzēja Gruzijas prezidentu Saakašvili "ikdienas represijās, māju un baznīcu izpostīšanā, slepkavībās un cilvēku ekspropriēšanā un iebiedēšanā", kā arī "ārišķīgā cīņā ar korupciju", kas attiecās vienīgi uz oponentiem.

"Pirms trim gadiem, kad es tiku iecelts par iekšlietu ministru, izspiešanā un 200 000 dolāru kukuļa saņemšanā tika atmaskots prezidenta tēvocis Temurs Alasanija, taču pēc neatlaidīga prezidenta lūguma viņš tika atbrīvots," paziņoja Okruašvili.

Viņš arī apsūdzēja prezidentu Saakašvili, ka viņš nav izmantojis izdevību atgūt Dienvidosetiju Gruzijas sastāvā. Pēc Okurašvili teiktā, lēmuma pieņemšanu par Dienvidosetiju izjaukusi prezidenta bezdarbība un bailes zaudēt varu.

Bijušais aizsardzības ministrs apsūdzēja Saakašvili arī par to, ka viņš nav denonsējis vienošanos par Krievijas miera uzturētāju atrašanos Gruzijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!