Masu mediju magnāts Teds Tērners trešdien parakstīja čeku par vairāk nekā 31 miljonu dolāru (19 miljoniem latu), kas palīdzēs ASV samaksāt savu biedra naudu ANO. Atlantā bāzētā ziņu telekanāla CNN dibinātājs Tērners iesniedza čeku par 31 028 518 dolāriem ASV jaunajam vēstniekam ANO Džonam Negropontem ANO ģenerālsekretāra Kofi Annana klātbūtnē.
Tērnera ziedojums ļāva 189 valstīm pagājušā gada beigās vienoties par ASV ieguldījuma ANO budžetā samazināšanu. "Bez šī ziedojuma vienošanās varbūt nebūtu iespējama," Annans sacīja Tērneram, kurš atbildēja: "Tas ir gods - būt spējīgam palīdzēt manai valstij un manām Apvienotajām nācijām."

Tērners bija aizturējis sava ziedojuma izmaksu pirms šonedēļ gaidāmā ASV Kongresa maksājuma 582 miljonu dolāru (361 miljona latu) apjomā, kas palīdzēs segt daļu no ANO biedra naudas parāda. ASV administrācija ir piekritusi 2002.gadā samaksāt vēl 241 miljonu dolāru (149 miljonus latu) no sava parāda. Pēc ANO aplēsēm, Vašingtona tai ir parādā vairāk nekā divus miljardus dolāru (1,2 miljardus latu).

ANO augustā paziņoja, ka naudas trūkuma dēļ var nebūt spējīga samaksāt personāla algas no regulārā budžeta, jo ASV un dažas citas lielāko biedra naudu maksātājas to nav samaksājušas par vienu gadu.

Tērners, kurš ir arī masu mediju impērijas "AOL-Time Warner" viceprezidents, 1997.gadā izveidoja vienu miljardu dolāru lielu fondu, lai palīdzētu ANO un tās aģentūrām īstenot bērniem un videi labvēlīgus projektus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!