ASV Teksasas štatā šogad izpildīti jau 30 nāvessodi un 142 kopš pašreizējā ASV prezidenta amata kandidāta Džordža Buša stāšanās gubernatora amatā.
Teksasā nāvessodu izpilda biežāk nekā citos ASV štatos, 1997. gadā šis štats uzstādīja bēdīgu rekordu ar izpildītiem 37 augstākajiem soda mēriem (pērn - 35 gadījumi).

Otrdienas vakarā Hantsvilas cietumā nāvējošu injekciju saņēmis 40 gadu vecais Ričards Veins Džonss, kuru notiesāja par 27 gadu vecās Tamijas Livingstones nolaupīšanu un noslepkavošanu 1986. gadā. Līdz pēdējam brīdim Džonss uzstājis, ka ir nevainīgs, arī starptautiskā organizācija "Amnesty International" šajā gadījumā raksturojusi pierādījumus pret Džonsu kā "šaubas izraisošus", vairākas norises tiesas procesā bijušas apšaubāmas un tiesa noraidījusi advokātu lūgumu veikt lietā iesaistīto personu DNS papildu analīzes.

Cilvēktiesību organizācijas asi kritizē ASV pār biežo nāvessodu izpildi. Teksasā arī augustā esot paredzēt izpildīt nāvessodu diviem notiesātajiem.

Savukārt populārā ASV telesabiedrība "Court TV" paziņojusi, ka turpmāk demonstrēs ne tikai translācijas no tiesas procesiem, bet arī uz nāvi notiesāto eksekūcijas procesu. Tās gan nebūšot tiešraides, bet videoieraksti. Jau nākammēnes skatītāji trīs reizes varēs vērot, kā nāvē devās notiesāti slepkavas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!