ASV Teksasas štats nākamnedēļ paziņos par plāniem atsākt mūra būvniecību gar savu robežu ar Meksiku, pavēstīja štata gubernators Gregs Ebots.

Republikāņu politiķis Ebots sacīja, ka viņš grib atjaunot darbu, kas tika uzsākts prezidenta Donalda Trampa laikā, bet tika apturēts Džo Baidena prezidentūras pirmajā dienā.

Ebots nesniedza sīkākas detaļas par saviem plāniem. Pastāv arī šaubas par šī projekta iespējamību Teksasā, jo daļa zemju pie robežas pieder federālajai valdībai vai privātpersonām.

Gubernators preses konferencē ceturtdienas vakarā arī solīja īstenot vairākus pasākumus, lai pastiprinātu policijas resursus nelegālo robežas šķērsotāju aizturēšanai.

Tramps savas vēlēšanu kampaņas laikā 2016.gadā solīja uzbūvēt mūri uz ASV dienvidu robežas ar Meksiku, lai apturētu nelegālo migrantu pieplūdumu.

Tramps janvārī neilgi pirms savas prezidentūras beigām apmeklēja Teksasu, lai atzīmētu vairāk nekā 400 jūdžu garas robežmūra daļas pabeigšanu. Šī apmeklējuma sauklis bija "Doti solījumi, turēti solījumi".

Uz robežas aizturēto migrantu skaits martā sasniedza augstāko līmeni 15 gados, un Baidena kritiķi pārmeta viņam nepietiekamas uzmanības pievēršanu situācijai uz robežas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!