Foto: AP/Scanpix/LETA
Piektdien, 18. maijā, apšaudē Santafe vidusskolā Teksasā nogalināti desmit skolēni, bet desmit vidusskolas audzēkņi ievainoti, ziņo Teksasas varasiestādes.

Uzbrucējs, kurš aizturēts un apsūdzēts slepkavībā, identificēts kā 17 gadus vecais Santafe vidusskolas skolnieks Dimitrios Pagourtzis. Viņš izmantojis no tēva, kuram bijusi ieroču turēšanas atļauja, paņemto bisi un revolveri.

No Teksasas gubernatora Grega Abota teiktā izriet, ka "izmantotas dažādu veidu eksplozīvas ierīces", kas atrastas 65 kilometrus no Hjūstonas dienvidiem, ārpus vidusskolas teritorijas. Tikusi identificēta oglekļa dioksīda (CO2) koncentrācija un "Molotova kokteilis". Santafe policijas priekšnieks Džefs Povels ieteicis iedzīvotājiem ziņot par jebkādiem aizdomīgiem objektiem, kas "izskatās pilnīgi nevietā".Abots apstiprinājis, ka policija atradusi informāciju aizdomās turamā dienasgrāmatā, datorā un mobilajā telefonā, secinot, ka jaunietis plānojis uzbrukumu un pēcāk grasījies izdarīt pašnāvību. Gubernators piebildis, ka pusaudzis padevies, jo "viņam pietrūcis drosmes izdarīt pašnāvību".

Santafe skolas policijas darbinieks Džons Bārnss, kas ticis ievainots, kritiskā stāvoklī nogādāts slimnīcā un pārcietis operāciju, ziņo vietējie mediji.

Atsaucoties uz leitnanta Dena Patrika sniegto informāciju, skolā uzbrukuma brīdī atradušies 1400 skolēnu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!