Centienos kļūt par lielāko mobilo tālruņu pakalpojumu sniedzēju Skandināvijā, Zviedrijas telekomunikāciju operators "Telia" pavēstījis par plāniem iegādāties "Netcom" - otro lielāko mobilo sakaru pakalpojumu sniedzēju Norvēģijā, vēsta IDG.
Darījuma summa tiek lēsta uz 22,85 miljardiem Zviedrijas kronu (1,5 miljardiem latu). "Telia" paziņojumā teikts, ka kompānija vienojusies par 51 procentu "Netcom" akciju iegādi no vairākiem līdzšinējiem lielākajiem īpašniekiem, kā arī piedāvā atpirkt pārējās akcijas, solot 470 Norvēģijas kronu (32 latus) par katru.

Darījuma, kurā katra klienta vērtība tika noteikta 3440 dolāru apmērā, pieļaujamība gan vēl jāapstiprina patērētāju tiesību uzraudzības institūcijām.

Daļa "Netcom" akciju pieder Dānijas mobilo sakaru operatoram, "Tele Denmark", kas vēlējās pārņemt savā īpašumā arī atlikušo daļu akciju.

"Netcom" pakalpojumus izmanto aptuveni 750 000 lietotāju, un Norvēģijā vairāk klientu ir tikai valts īpašumā esošajai "Telenor", bet kopumā Ziemeļvalstīs (Dānijā, Somijā, Norvēģijā un Zviedrijā) tagad "Telia" būs 3,89 miljoni klientu, kas ir 28 procenti no kopējā mobilo sakaru lietotāju skaita.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!