ASV mediju magnāts Teds Tērners investoru grupas vārdā vienojies ar Vladimiru Gusinski par holdingam "Media-Most" piederošo Krievijas telekompānijas NTV akciju pirkšanu par 225 miljoniem ASV dolāru (143 miljoniem latu), trešdien ziņo laikraksts "The Washington Post".
Darījums tika noslēgts otrdien, kad Krievijas valsts dabas gāzes monopoluzņēmums "Gazprom", kuram pieder liela daļa telekompānijas NTV akciju, akcionāru sapulcē pilnībā nomainīja telekompānijas vadību. NTV žurnālisti akcionāru sapulces lēmumus neatzīst.

Tērnera noslēgtajam darījumam nav nekādas saistības ar kompāniju "America Online" (AOL), kurā Tērners ir viceprezidents, ne arī ar šai kompānijai piederošo telekompāniju CNN, laikrakstu informēja Tērnera investoru grupai tuvu stāvoša persona.

Noslēgtā darījuma summa bija zemāka nekā janvārī izteiktais Tērnera piedāvājums - 300 miljoni ASV dolāru (191 miljons latu). Tas saistīts ar "grūtībām, kādas pēdējo 60 dienu laikā radušās pasaules tirgū", sacīja ziņu avots.

Tērnera investoru grupa, kurā ir arī finansists un miljardieris Džordžs Soross, nākamajā nedēļā Maskavā tiksies ar "Gazprom" amatpersonām, lai apspriestu NTV turpmāko darbību, informēja ziņu avots.

Sarunu laikā pirms akciju iegādes Tērners pauda apņēmību saglabāt telekompānijas neatkarību un aicināja to garantēt Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu. Krievijas prezidents NTV neatkarību garantēt atteicies.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!