Foto: DELFI

Terora draudu dēļ ceturtdien tika evakuēti darbinieki no ASV konsulāta Berlīnē, atsaucoties uz telekanālu "N-24", vēsta aģentūra "RIA Novosti".

Aptuveni 11 no rīta nezināmas personas pie konsulāta vīzu daļas atstājušas aizdomīgu sainīti. Konsulāta darbinieki nekavējoties evakuēti, bet notikuma vietu apseko speciālisti. Vairāk informācijas netiek atklāts.

Jau vēstīts, ka ASV prezidents Baraks Obama lika pastiprināt ASV pārstāvniecību drošību visā pasaulē, pēc tam, kad protestu pret mazbudžeta filmu „Innocence of Muslims” laikā bruņoti demonstranti iebrukuši ASV konsulātā Lībijas pilsētā Bengāzī un gāja bojā ASV vēstnieks šajā valstī.

Otrdien demonstranti noplēsa ASV karogu pie vēstniecības Ēģiptes galvaspilsētā kairā, bet ceturtdien demonstranti iebruka ASV vēstniecībā Jemenā.

Jau vēstīts, ka filmu "Innocence of Muslims" ("Musulmaņu šķīstums") veidojis 52 gadus vecs Izraēlā dzimis amerikānis Sems Basils, kas Kalifornijas dienvidos strādā par nekustamo īpašumu attīstītāju. Viņš laikrakstam "Wall Street Journal" teicis, ka "islāms ir vēzis", un arī filmā esot pausts, ka islāms ir naidpilna reliģija.

Arābu valodā tulkots filmas reklāmas rullītis bija augšupielādēts interneta vietnē „YouTube”. Protestētāji uzskata, ka filma aizskar pravieti Muhamedu, kas islāma ticībā ir zaimošana.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!