Ceturtdien Irākas dienvidos netālu no Nāsirījas pilsētas uzbrukumā ar šaujamieročiem un mīnēta auto sprādzienā nogalināti vismaz 74 cilvēki, arī septiņi irāņi, pavēstīja vietējās amatpersonas.

"Šobrīd ir 74 nogalinātie un 93 ievainotie," sacīja pārsvarā šiītu apdzīvotās Dīkāras provinces veselības nozares amatpersona Abdelhuseins al Džabri. Pirmais uzbrukums, kurā izmantoti šaujamieroči, noticis netālu no kāda restorāna, bet drīz pēc tam šajā pat apvidū pie drošības struktūru kontrolpunkta detonēts mīnēts auto, sacīja amatpersona.

Maskēšanās nolūkā uzbrucēji bija saģērbušies šiītu paramilitārā grupējuma "Hashed al Shaabi" formās. Apvidu, kurā noticis uzbrukums, šķērso šiītu svētceļnieki, kas dodas tālāk uz ziemeļiem uz svētajām pilsētām Nedžefu un Kerbelu. Pašā Dīkārā terorakti ar lielu upuru skaitu līdz šim nebija notikuši.

Atbildību par teroraktu uzņēmies džihādistu grupējums "Daesh", kas regulāri rīko teroraktus Irākā, kur tas pēdējā laikā zaudējis plašus apvidus ASV atbalstītajiem valdības spēkiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!