Lielākā daļa Gruzijas teritorijas svētdien palika bez elektroapgādes pēc tam, kad nezināmi uzbrucēji bija uzspridzinājuši elektrolīniju, pa kuru Gruzija saņem elektroenerģiju no Krievijas, informēja vietējās amatapersonas.
Elektrolīnija "Kavkasioni" stiepjas pāri Kaukāza kalniem uz Gruzijas ziemeļrietumiem, kur Abhāzijas autonomā republika kopš 1993.gada, kad abhāzu spēki padzina Gruzijas armiju, kļuvusi faktiski neatkarīga.

"Dažkārt vietējie iedzīvotāji sašauj elektrolīnijas ar automātiskajiem ieročiem, pārtraucot elektrības piegādi no Krievijas uz Gruziju un atstājot visu valsti bez elektrības. Šādi incidenti notiek diezgan bieži," aģentūrai "Reuters" teica Gruzijas Enerģētikas ministrijas pārstāve Nino Asatiani.

Pēc viņas teiktā, elektrolīnijas uzspridzinātas divos atsevišķos sprādzienos - vienu no tiem izraisījusi prettanku mīna, bet otrs sarīkots, izmantojot sprāgstvielu TNT.

Krievijas ziņu aģentūra ITAR-TASS vēstīja, ka elektroapgādes pārtraukšana Gruzijas galvaspilsētā Tbilisi izraisījusi arī ūdensapgādes traucējumus.

Elektroresursu sadali Tbilisi veic ASV firma "AES-Telasi", savukārt elektroenerģijas vairumtirdzniecības tirgu Gruzijā kontrolē Spānijas kompānijas "Iberdrola", OMEL un Lielbritānijas IPA.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!