Foto: AP/Scanpix

Bosnijas galvaspilsētā Sarajevā bruņots vīrietis trešdienas vakarā nošāva divus karavīrus pie kazarmām un pēc tam uzspridzinājās savā mājā, un prokuratūra izmeklē šo slepkavību kā teroraktu, ceturtdien paziņoja policijas un prokuratūras pārstāvji.

34 gadus vecais uzbrucējs, kurš bija islāmistu grupējuma dalībnieks, nogalināja karavīrus, lietojot automātiskos ieročus.

Kad vairāki desmiti policijas īpašo spēku virsnieku aplenca māju, kur bija paslēpies uzbrucējs, viņš uzspridzinājās ap pusnakti (pulksten vieniem ceturtdien pēc Latvijas laika).

Uzbrucējs, atstājot slepkavības vietu, atklāja uguni uz autobusu, un stikla lauskas savainoja autobusa vadītāju un divus pasažierus, paziņoja policijas preses sekretārs Irfans Nefičs.

Pērn 24 gadus vecs Bosnijas islāmists nogalināja vienu policistu un vēl divus ievainoja, ar bisi uzbrūkot policijas iecirknim Zvornikas pilsētā.

Bosnijā un Hercegovinā ir 3,8 miljoni iedzīvotāju, no kuriem apmēram 40% ir musulmaņi, bet pārējie – galvenokārt pareizticīgie serbi vai katoļticīgie horvāti.

Bosnijas musulmaņu vairākums ir mēreni noskaņoti, bet neliels vairākums atklāti atbalsta radikālo islāma virzienu vahabismu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!