Foto: AFP/Scanpix
Venecuēliešu izcelsmes terorists Iļjičs Ramiress Sančess jeb Karloss Šakālis intervijā spāņu laikrakstam "El Nacional" uzņēmies atbildību par vairāk nekā simts uzbrukumiem, kuros varētu būt gājuši bojā no pusotra līdz diviem tūkstošiem cilvēku. Intervija tika publicēta tieši pirms jaunas tiesas prāvas pret Šakāli.

Viņš uzskata, ka civiliedzīvotāju īpatsvars upuru vidū nepārsniedz 10 % un par tiem viņš izjūt nožēlu.

Tajā pašā laikā viņš apgalvo, ka Kubas revolūcijas līderis Fidels Kastro "ir nogalinājis vairāk cilvēku, nekā viņš," un "civilizētām NATO dalībvalstīm, lai iznīcinātu vienu cilvēku, ir jānogalina simtiem nevainīgu cilvēku."

Karloss uzskata, ka terorisms turpinās pastāvēt līdz brīdim, "kamēr imperiālisti valdīs pasaulē", un nodēvējis sevi par "ienaidnieku tādiem teroristiem kā ASV un Izraēla".

Šakāļa darbības kulminācija bija pagājušā gadsimta 70. un 80. gadi. Viņš sadarbojies arī ar Palestīnas atbrīvošanas kustību. Slavenākā no viņa operācijām, ir ķīlnieku sagrābšana OPEC konferencē Vīnē 1975. gadā. Pēc tam, Karloss ilgu laiku slēpies Tuvajos Austrumos, kur viņš pieņēma islāmu.

1994. gadā Sudānas varas iestādes viņu izdeva Francijai, kur 1997. gadā viņam tika piespriests mūža ieslodzījumu par trīs cilvēku, tajā skaitā divu policistu slepkavību.

Intervijā Šakālis atzīst, ka viņš nav saņēmis Venecuēlas prezidenta Ugo Čavesa un tagad gāztā Lībijas līdera Muamara Kadafi solītos līdzekļus. Tos, iespējams, ir piesavinājušās franču amatpersonas.

Jaunas apsūdzības pret teroristu izvirzītas par vairākerim teroraktiem Francijas pilsētās pagājušā gadsimta 80. gados. Toreiz gāja bojā 11 cilvēki un vairāk nekā 100 tika ievainoti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!