Foto: AP/Scanpix

Teroristiskā grupējuma "Al Qaeda" Jemenas atzars cenšas panākt, ka viņu terors tiek nodalīts no teroristiskās organizācijas "Islāma valsts" pielietotajiem terorisma veidiem, atsaucoties uz vienu no grupējuma vadītājiem Nasiru Ibnu Ali al-Ansi, ziņo portāls "International Business Times".

Pirmdien notika pirmā "Al Qaeda" "starptautiskā preses konference", kur teroristi, ar sociālo tīklu palīdzību, atbildēja uz žurnālistu jautājumiem. Al-Ansi, sniedzot atbildes, citēja korānu un kādreizējo grupējuma līderi Osamu bin Ladenu. Savukārt "Islāma valsti" viņš kritizēja par centrālā fokusa trūkumu cīņā pret ASV.

Al-Ansi norādījis, ka "Islāma valsts" gūstekņu nonāvēšana, upuriem nocērtot galvu, esot ļoti barbariska rīcība. Viņš paudis pārliecību, ka "Al Qaeda" terorisma stratēģija ir vienīgais ilgtspējīgais veids, kā sakaut ASV.

"Tās [nogalināšanas] filmēšana un atbalstīšana islāma un džihāda vārdā ir liela kļūda, tas nav pieņemams, lai arī kādi būtu pamatojumi," pirmdien izplatītajā paziņojumā norādījis Arābijas pussalas "Al Qaeda" teroristu komandieris.

Al-Ansi paudis uzskatu, ka "Al Qaeda" teroristu tīkls Arābijas pussalā ir tik spēcīgs, jo viņi, pretēji "Islāma valstij" nevalda ar iebiedēšanas taktiku.

Ironiski, ka tieši "Al Qaeda" bija pirmais teroristiskais grupējums, kas nocirta galvu amerikāņu žurnālistam un to nofilmēja, lai vēlāk izplatītu internetā.

Arābijas pussalas "Al Qaeda" ir viens no spēcīgākajiem grupējuma atzariem, un tiek uzskatīts par lielāko draudu ASV.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!