Teroristi no sagrābtā pasažieru autobusa atbrīvojuši vēl sešus cilvēkus un tagad viņu gūstā ir atlikuši tikai septiņi cilvēki - trīs vīrieši un četras sievietes, ziņo policija.
Atēnu policijas pārstāve agrāk norādīja, ka sākotnēji autobusā atradās 24 pasažieri, nevis 26.

Kā jau ziņots, trešdienas rītā Atēnu Maratonas priekšpilsētā divi teroristi sagrāba autobusu, kurā atradās 24 pasažieri, un pieprasījuši atļaut viņiem doties uz lidostu, lai varētu atstāt Grieķiju.

Autobuss tika sagrābts aptuveni sešos no rīta (gan pēc vietējā, gan pēc Latvijas laika) uz šosejas, kas Maratonas priekšpilsētu savieno ar Atēnām.

Sagrābto autobusu ir ielenkuši simtiem policistu, snaiperu un specvienību karavīru.

Līdz šim teroristi pa vienam, vai grupās pa diviem un trim cilvēkiem atbrīvojuši jau 16 ķīlniekus. Pirmais ķīlnieks, kas tika atbrīvots aptuveni piecas stundas pēc autobusa sagrābšanas, bija pusmūža vīrietis, kuram saskaņā ar viņa dēla teikto ir slima sirds.

Ir radusies neskaidrība par teroristu identitāti un viņu mērķiem.

Sākotnēji tika ziņots, ka viņi vēlas, lai viņiem ļautu doties uz lidostu un izlidot uz Albāniju vai Krieviju. Savukārt vēlāk parādījās ziņas, ka ķīlnieku sagrābēji pieprasījuši miljonu eiro.

Nolaupītāju pilsonība nav zināma, lai gan autobusa pasažieri, ar kuriem izdevās sazināties, apgalvoja, ka vismaz viens no nolaupītājiem runājis, šķiet, krievu valodā.

Policija sākotnēji uzskatīja, ka nolaupītāji ir albāņi, bet vēlāk parādījās ziņas, ka viņi varētu būt krievi.

Mediji atsaucoties uz neapstiprinātiem avotiem vēstīja, ka ķīlnieku sagrābēji ir krievi, norādot, ka teroristi pieprasījuši, lai viņus nogādā uz lidostu, no kurienes viņi vēlas lidot uz Krieviju.

Tajā pašā Albānijas vēstnieks Atēnās pēc notikumu vietas apmeklēšanas un sarunām ar amatpersonām sacīja, ka policisti uzskata teroristus par albāņiem, noraidot minējumus, ka viņi varētu būt krievi.

"Kamēr mēs neesam redzējuši viņu pases, mēs nevaram būt 100% droši, bet mēs pašlaik darbojamies, pieņemot, ka viņi ir no Albānijas.

Sakarā ar ķīlnieku krīzi Grieķijas premjerministrs Kosts Karamanlis atlicis došanos uz ceturtdien paredzēto Eiropas Savienības (ES) līderu sanāksmi Briselē.

Karamanlim bija paredzēts uz Briseli doties trešdienas vakarā, bet premjera izbraukšana tagad atlikta līdz ceturtdienai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!