Foto: stock.xchng
Jaunais imigrācijas vilnis no krīzes skartajām Austrumeiropas valstīm bagātinās Lielbritānijas kultūru, norāda britu laikraksts "The Times", komentējot ziņas par baltiešu imigrantu skaita ievērojamo pieaugumu.

Pagājušajā gadā imigrantu skaits Lielbritānijā no jaunajām Eiropas Savienības (ES) valstīm turpināja samazināties, turpretī iebraucēju skaits no Latvijas un Lietuvas divkāršojies.

Kā liecina Lielbritānijas statistikas biroja dati, 2009.gada laikā Lielbritānijā reģistrējušies 15 385 iebraucēji no Latvijas, salīdzinot ar 6980 iesniegumiem 2008.gadā.

"The Times" raksta, ka latviešu imigrantu skaita pieaugums saistīts ar smago ekonomisko situāciju un lielo bezdarbu Latvijā.

Laikraksts norāda, ka britiem nevajadzētu satraukties par šo latviešu imigrantu pieaugumu, "ne tikai tāpēc, ka mums vēl ir daži piloši krāni, kurus vajadzēs salabot arī pēc tam, kad visi poļu santehniķi būs atgriezušies mājās".

"Mums vajadzētu silti sagaidīt latviešus, ņemot vērā viņu pagātnes devumu pasaulei un to, ko viņi varētu dot Lielbritānijai," raksta "The Times".

"Filozofs sers Jesaja Berlins? Latvietis! Gleznotājs Marks Rotko? Dzimis Latvijā. Tāpat kā režisors Sergejs Eizenšteins. Gleznotājs Nikolajs Poļakovs, kurš radījis slaveno Klaunu Koko, bija no Latvijas. Baletdejotājs Mihails Barišņikovs ir dzimis Rīgā. Tāpēc, ja jūs redzat aktīvāku dejošanu Pītersboro vai Prestonas ielās, jūs zināt, kāds tam iemesls," raksta avīze.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!