Foto: Publicitātes foto

Britu laikraksts "The Times", atsaucoties uz anonīmiem avotiem izlūkdienestos, ziņo, ka Krievijas opozicionāru Alekseju Navaļniju mēģināja saindēt ar "Novičok" vēl vienu reizi, kad viņš pēc pirmās indēšanas jau atradās Omskas slimnīcā.

Nevienā no gadījumiem indēšana neizdevās, jo Navaļnijam savlaicīgi ievadīta pretinde atropīns, raksta medijs.

Saskaņā ar avotu stāstīto, indētāji iekļuvuši Navaļnija viesnīcas numuriņā Tomskā un it kā uzklājuši "Novičok" uz politiķa apakšveļas vai jostas.

Omskas slimnīcas saindēšanās nodaļas vadītājs, Omskas apgabala un Sibīrijas federālā apgabala galvenais toksikologs Aleksandrs Sabajevs aģentūrai TASS skaidro, ka piekļuve pacientam bijusi tikai slimnīcas personālam, tāpēc atkārtota saindēšana slimnīcā neesot iespējama.

"Viss ir izdomāts no sākuma līdz galam. Nebija ne pirmās, ne otrās saindēšanas. Tā ir informācijas pīle kādu noteiktu mērķu sasniegšanai," Kremļa nostāju atkārto mediķis.

Krievijas varasiestādes noliedz saistību ar Navaļnija saindēšanu un atsakās izmeklēt šo noziegumu.

Navaļnijs ar saindēšanās pazīmēm tika hospitalizēts 20. augustā, bet pēc pāris dienām pārvests ārstēties uz Berlīni. Tur atklāts, ka politiķis saindēts ar "Novičok" grupas vielu. Šos analīžu rezultātus apstiprināja laboratorijas arī Francijā, Šveicē, kā arī Ķīmisko ieroči aizlieguma organizācija (OPCW).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!