Sanktpēterburgā sestdien sākušās Krievijas prezidenta vietas izpildītāja Vladimira Putina un Japānas premjerministra Josiro Mori sarunas.
Atklājot tikšanos, kas norisinājās Krievu muzeja telpās, Putins sacīja, ka Krievija par labu zīmi uzskata faktu, ka jaunais Japānas premjerministrs savā pirmajā ārzemju vizītē devies tiešu uz Krieviju.

Putins uzsvēra Japānas premjera "personīgā noskaņojuma" nozīmi. "Krievija, savukārt, attiecībām ar Japānu piešķir lielu nozīmi, tas ir viens no mūsu ārpolitikas pamatvirzieniem," teica Putins.

Tālākās sarunas norisinājās bez žurnālistu klātbūtnes. Kopā ar abu valstu vadītājiem palika tikai tulki.

Putins, ierodoties muzejā, kurā norisinājās sarunas, sagaidīja Japānas premjeru pie pils ieejas. Pirms sarunām "viens pret vienu" tika sarīkot īsa ekskursija pa krievu tēlotājas mākslas dārgumu krātuvi.

Saskaņā ar samita programmu, nākamā abu līderu tikšanās Santpēterburgā notika paplašinātā sastāvā.

No Krievijas puses tajās piedalījās ārlietu ministrs Igors Ivanovs, prezidenta administrācijas vadītāja vietnieks Sergejs Prihodko, sakaru ministrs Leonīds Reimans un tirdzniecības ministrs Mihails Fradhovs.

Sarunās, kas notika paplašinātā sastāvā, teritoriālais jautājums netika skarts. Par to aģentūrai "Interfax" paziņoja Krievijas ārlietu ministrs.

Viņš uzsvēra, ka īpašu uzmanību sarunu dalībnieki veltījuši problēmām, kas saistītas ar politiskās stabilitātes stiprināšanu pasaulē, aktuālo ekonomisko un finansiālo jautājumu risināšanai. Apspriesti arī jautājumi, kas saistīti ar ANO darbu.

Pēc Ivanova teiktā, īpaša uzmanība tikusi pievērsta problēmām, kas saistītas ar sagatavošanos "Lielā astoņnieka" sarunām, kas notiks Japānas pilsētā Okinavā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!