Foto: AP/Scanpix

Olimpiskais skrējējs Oskars Pistoriuss, kuru apsūdz draudzenes slepkavībā, vinnējis apelācijas prāvā, kurā apstrīdēja viņam uzliktos drošības līdzekļus un līdz ar to viņam tagad atļaut brīvi ceļot un atstāt Dienvidāfrikas Republiku, ceturtdien vēsta raidsabiedrība BBC.

Sportista advokāti apstrīdēja tiesā drošības līdzekli, kas ierobežoja Pistoriusa ceļošanas iespējas, apgalvojot, ka skrējējs negrasās bēgt vai izvairīties no tiesas.

Februāra beigās tiesa piekrita pret drošības naudu sportistu atbrīvot no apcietinājuma. Toreiz miertiesnesis Desmonds Nairs sacīja - neesot riska, ka Pistoriuss varētu aizbēgt, un viņš neapdraudot sabiedrību. Pistoriusa advokāts iepriekš tiesā norādīja, ka sportistam, kuram ir protēzes un kurš ir ļoti slavens, aizbēgšanas gadījumā būtu grūti pārvietoties nepamanītam.

Jau ziņots, ka Pistoriuss  tika apsūdzēts iepriekš plānotā savas draudzenes modeles Rēvas Stēnkampas slepkavībā, kas notikusi 14.februāra rītā Pistoriusa mājās Pretorijā.

26 gadus vecais Pistoriuss apgalvo, ka kļūdaini noturējis 29 gadus veco Stēnkampu par kramplauzi un tāpēc viņu nošāvis caur aizslēgtām tualetes durvīm. Stēnkampa tika atrasta mirusi 14.februārī Pistoriusa mājoklī ar trim šautām brūcēm galvā, elkonī un gūžā.

Ar Pistoriusu Stēnkampa draudzējās divus mēnešus un mitinājās skrējēja mājā Pretorijas pilsētā.

Pagājušajā vasarā Dienvidāfriku pārstāvošais Pistoriuss kļuva par pirmo sportistu ar amputētām kājām, kurš piedalījies vasaras olimpiskajās spēlēs. Viņš startēja 400 metru un 4x400 metru stafetē. Savukārt paraolimpiskajās spēlēs Pistoriuss kļuva par čempionu 4x400 metru stafetē.

Pistoriuss skrien ar speciāli izgatavotām īpašas oglekļa šķiedras protēzēm. Kājas viņam tika amputētas gada vecumā pēc smagas slimības.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!