Maskavas apgabala federālā arbitrāžas tiesa sestdien atcēlusi Maskavas arbitrāžas tiesas pirmās un apelācijas instances lēmumu par Maskavas televīzijas kanāla TV-6 likvidēšanu un nosūtījusi lietu atkārtotai izskatīšanai, no tiesas zāles informēja aģentūras "Interfax" reportieris.
Tiesa noraidīja TV-6 prasību, kurā kompānija lūdza tās lietas izskatīšanā ņemt vērā tās 2001. gada bilanci un dokumentus par šajā gadā samaksātajiem nodokļiem.

TV-6 advokāte Geraļina Ļubarska norādīja, ka TV-6 aktīvi šāgada beigās būtiski pārsniedz likumā paredzēto minimālo summu.

Advokāte arī pauda viedokli, ka fonda "Lukoil-Garant" iesniegtajā prasībā par TV-6 likvidēšanu nav ņemtas vērā citu akcionāru intereses. Turklāt Ļubarska atgādināja, ka apelāciju instance atteikusi citiem akcionāriem apmierināt viņu prasību par līdzdalību šajā lietā.

TV-6 ir pēdējais Maskavas ietekmīgais neatkarīgais televīzijas kanāls, tāpēc par tā iespējamo slēgšanu un preses brīvību Krievijā bažas paudusi arī starptautiskā sabiedrība.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!