Foto: AP/Scanpix

Maskavas Pilsētas tiesa atlikusi pirmdien paredzēto apelācijas izskatīšanu pankgrupas ”Pussy Riot” lietā, kuras trīs dalībniecēm piespriests divu gadu cietumsods par februārī notikušo akciju Maskavas Kristus Pestītāja katedrālē, vēsta raidsabiedrība BBC.

Apelācijas izskatīšanas pārcelta uz 10. oktobri, jo viena no apsūdzētajām atteikusies no sava advokāta pakalpojumiem.

Tiesas sēdes sākumā apsūdzētā Jekaterina Samuceviča paziņojusi, ka viņai radušās domstarpības ar advokāti Violetu Volkovu, nenorādot, tieši par kādām nesaskaņām ir runa. Samuceviča arī nenosauca sava jaunā aizstāvja vārdu, bet norādījusi, ka tuvākajā laikā parakstīs vienošanos ar jauno advokātu.

Tiesa apmierināja Samucevičas prasību par atteikšanos no advokātes, tāpēc tiesas sēde pārcelta par desmit dienām.

Pie tiesas ēkas pirmdienas rītā pulcējās gan "Pussy Riot" atbalstītāji, gan pretinieki. Pankgrupas pretinieki akcijā "Neļausim uzpūst Krieviju" bija paņēmuši līdzi piepūšamās lelles ar maskām galvās, tomēr šos aktīvistus policija ātri izgaiņājusi.


Pie tiesas ieradās arī pareizticīgo aktīvisti, kuri "Pussy Riot" meitenēm piespriesto sodu uzskata par pārāk mazu. "Es par zaimošanu piešķirtu 10 gadus cietumā, vai pat mūža ieslodzījumu," BBC citē kādu padzīvojušu sievieti.

Citas akcijas - "Occupy Moskva" dalībnieki palaida gaisā balonus ar "Pussy Riot" meiteņu advokātu portretiem. Aktīvisti uzskata, ka neviens no juristiem nav patiesi centies aizstāvēt meitenes, bet tikai izmantojuši "skaļo" procesu sevis reklamēšanai.

Jau vēstīts, ka piecas "Pussy Riot" dalībnieces spilgtu krāsu sejas maskās 21.februārī Maskavas Kristus Pestītāja katedrālē uzkāpa priesteriem paredzētā vietā un izpildīja "panku lūgšanu" pret Putinu.

Par piedalīšanos šajā akcijā martā tika aizturētas trīs grupas dalībnieces - Nadežda Tolokoņņikova, Jekaterina Samuceviča un Marija Aļohina.17.augustā Maskavas Hamovņiku rajona tiesa viņas atzina par vainīgām huligānismā, rupjā sabiedriskās kārtības pārkāpšanā un naida izrādīšanā pēc reliģiskām pazīmēm, par ko viņām piesprieda divu gadu cietumsodu, lai gan prokuratūra prasīja triju gadu cietumsodu.

Meiteņu advokāti tiesas spriedumu pārsūdzēja. 

Savukārt divas citas grupas dalībnieces esot atstājušas Krieviju, ziņoja mediji. 

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!