ASV informācijas tehnoloģiju kompānija "Microsoft Corporation" ir zaudējusi apelācijas sūdzības izskatīšanā par 497 miljonu eiro naudas sodu, ko Eiropas Komisija 2004.gadā bija piespriedusi par tirgus dominējošās pozīcijas ļaunprātīgu izmantošanu, raksta BBC. Eiropas Pirmās instances tiesa noraidīja sūdzību un atstāja spēkā lēmumu par naudas sodu.
2004.gadā veiktā pārbaude liecināja, ka "Microsoft" nesniedza tehnisku informāciju par saviem produktiem citiem ražotājiem, tādējādi ar "Microsoft" programmatūru nebija iespējams savietot citas programmas. Mūsdienās "Microsoft" programmatūra uzstādīta vairāk nekā 90% pasaules datoru.

Pašlaik "Microsoft" divu mēnešu laikā var iesniegt sūdzību par tiesas lēmumu Eiropas Tiesā. Kompānijas pārstāvji norāda, ka pagaidām nav pieņemts lēmums par turpmākajiem juridiskajiem soļiem.

Pagājušajā gadā uzņēmumam tika pavēlēts samaksāt ikdienas soda maksājumus, kopumā vēl 280,5 miljonus eiro par sešu mēnešu periodu, jo uzņēmums nebija pildījis 2004.gada tiesas lēmumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!