Foto: AFP/Scanpix

Divas dienas pēc kārtas Jaroslavļas tiesā, kurā skata hokeja komandai "Lokomotiv" liktenīgās aviokatastrofas iemeslus, nav ieradies neviens no aicinātajiem lieciniekiem, ziņo "RIA Novosti".

Lidmašīna nogāzās īsi pēc pacelšanās no Jaroslavļas lidostas 2011. gada 7. septembrī, nogalinot 44 tajos esošos cilvēkus, tostarp hokeja komandas "Lokomotiv" spēlētājus. Jaroslavļas rajona tiesa plāno izprašņāt aptuveni 100 negadījuma lieciniekus, tomēr jau otro dienu pēc kārtas tiesā nav ieradies neviens no aicinātajiem.

Ceturtdien no pieciem aicinātajiem lieciniekiem neieradās neviens. Savukārt piektdien uz tiesu aicināti ierasties bija "YAK-Serviss" speciālists, korporācijas "Irkut" pārstāvis un lidostas "Jubileja" pārstāvis. Tā kā neviens nav ieradies, nākamā tiesas sēde notikšot 13. aprīlī.

Šajās dienās liecinieki tikšot apzvanīti. Tie kas nav ieradušies, tiks aicināti vēlreiz.

Apsūdzētais šajā lietā ir aviokompānijas "YAK-Serviss" lidojumu organizators Vadims Timofejevs. Izmeklētāji uzskata, ka viņš atļāvis lidmašīnas apkalpei pacelties bez nepieciešamajām atļaujām, turklāt kapteinim izsniedzis atļauju lidot, balstoties uz viltotiem dokumentiem.

Tāpat izmeklētāji noskaidrojuši, ka lidojumu apkalpe nav pienācīgi apmācīta, bet iepriekšējos lidojumos konstatētās kļūdas netika pārbaudītas. Timofejevs savu vainu neatzīst.

Lidmašīnā "Yak-42" lidoja kopumā 45 cilvēki - 37 pasažieri un astoņi apkalpes locekļi. 43 cilvēki gāja bojā avārijas brīdī, hokejists Aleksands Gaļimovs mira slimnīcā, bet lidojuma inženieris Aleksandrs Sizovs izdzīvoja.

Trīskārtējās KHL čempionu komandas "Lokomotiv" sastāvā bija spēlētāji no Krievijas, Baltkrievijas, Čehijas, Slovākijas, Zviedrijas, kā arī latviešu hokejists Kārlis Skrastiņš.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!