Foto: morgueFile

Klaipēdas apgabaltiesa piektdien noteica Krievijas pilsonim aizdomās turamā statusu lietā par narkotiku kontrabandu nepilnu 49 miljonu eiro vērtībā, kā arī aizmuguriski noteica viņam apcietinājumu.

Prokuratūra lūdza tiesu noteikt aizdomās turētā statusu meklēšanā izsludinātam Krievijas pilsonim saskaņā ar Sodu kodeksa diviem pantiem, kas paredz atbildību par narkotiku kontrabandu ļoti lielā apmērā un nelikumīgu narkotiku glabāšanu. Lietuvas likumi šajās apsūdzībās paredz sodu līdz 15 gadiem cietumā.

Par lietu atbildīgā prokurore Saule Pučkiene informēja, ka tiesa aizmuguriski aizdomās turētajam noteikusi apcietinājumu.

"Krievijas pilsonis no Lietuvas uz Krieviju devās pirms kravas ierašanās. Viņš izsludināts starptautiskā meklēšanā. Viņa deklarētā dzīvesvieta ir Maskavā. Tiks veikti visi pasākumi, lai viņu atrastu un nopratinātu," klāstīja prokurore.

Ārvalstnieks ir reģistrējis nelielu uzņēmumu Lietuvā, un Lietuvas Migrācijas departaments viņam izsniedzis uzturēšanās atļauju valstī.

Aizdomās turētā statuss viņam noteikts lietā par vairāk nekā 600 kilogramu kokaīna kontrabandu. Par šīs kravas atklāšanu Klaipēdas ostā Klaipēdas teritoriālā muitas pārvalde ziņoja trešdien. Tā ir viena no visu laiku lielākajām narkotiku kravām, kas atklātas Lietuvā.

Narkotikas atrastas iekārtās, kas ar kuģi atvestas no Ekvadoras.

Atrasto narkotiku vērtība ir apmēram 49 miljoni eiro.

Lietuvas muitniekiem pirmās šaubas radās par kravas raksturu un maršrutu - kravas pavaddokumenti liecināja, ka it kā veidnes plastmasas vāku izgatavošanai tiek vestas uz Lietuvu no Ekvadoras, kuģim piestājot Kolumbijā un Hamburgā.

Muitnieki norādīja, ka no divām Dienvidamerikas valstīm saņemtās kravās pēdējo gadu laikā ir atklātas vairākas narkotiku kontrabandas kravas.

Šoreiz veidnēs un dzesēšanas iekārtās muitnieki atklāja cieši satītas kokaīna paciņas, kas noklātas ar silikonu. Kopumā kravā atrastas 576 kokaīna paciņas, katra no tām svēra 1060 gramus, tādējādi kopumā atklātajā kravā bija vairāk nekā 610 kilogrami narkotiku.

Veidņu kravas saņēmējs bija kāda Viļņā reģistrēta kompānija, kur vada Krievijas pilsonis, kuram ir uzturēšanās atļauja Lietuvā. Viņš pašlaik dzīvo Krievijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!