Foto: AFP/Scanpix/LETA

Tiesas priekšā stāsies kāds dzīvokļa īpašnieks, kurš 2015. gada Parīzes slaktiņa sarīkotājus ielaidis dzīvoklī padzīvot, vēsta britu raidsabiedrība BBC.

Jau vēstīts, ka teroraktos Parīzē 2015. gada 13. novembra vakarā un naktī uz 14. novembri tika nogalināti 132 cilvēki un apmēram 200 tika ievainoti. Atbildību par uzbrukumiem uzņēmās teroristiskais grupējums "Daesh" ("Islāma valsts").

Tiesas priekšā jāstājas 31 gadu vecajam Dževedam Bendaoudam, kurš ir apsūdzēts par saistību ar 27 gadus veco marokāņu izcelsmes Beļģijas pilsoni Abdelhamids Abaudu, kurš tiek uzskatīts par teroristu grupas vadītāju un galveno personu slaktiņa sarīkošanā. Tāpat vīrietis tiek turēts aizdomās par saistību ar 25 gadus veco Čakibu Akrouhu, kurš tika turēts saistībā ar apšaudi restorānā, kur dīvību zaudēja 39 cilvēki.

Abdelhamids Abaudu gāja bojā apšaudē ar policiju dzīvoklī Parīzē, kur piecas dienas pēc uzbrukumiem reidā ieradās likumsargi, bet Akrouhu policijas reidā kādā dzīvoklī sevi uzspridzināja.

Dzīvokļa īpašnieks taisnojas, ka ir nevainīgs, kā arī apgalvo, ka nav zinājis to, ka šie divi cilvēki ir teroristi. "Kāds man lūdza izpalīdzēt, es viņam palīdzēju," sacīja apsūdzētais dzīvokļa īpašnieks, kurš skaidrojis, ka viņa draugs lūdzis izpalīdzēt diviem viņiem draugiem vien pāris dienas.

"Es sacīju, ka man nav matrača, bet viņi teica, ka tā nav problēma. Viņi tikai gribēja lūgties un padzerties ūdeni," ziņu aģentūrai AFP klāstīja dzīvokļa īpašnieks.

Uz tiesas sēdi bija ieradušies arī cilvēki, kuri tika ievainoti Parīzes teroraktos, vēsta medijs.

Kā ziņo BBC, ja dzīvokļa īpašnieku atzīs par vainīgu, tad viņam draud seši gadi cietumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!