Floridas štata tiesnesis piektdien noraidīja demokrātu prasību štata kopīgajos ASV prezidenta vēlēšanu rezultātos iekļaut arī tos rezultātus, kas iegūti, ar rokām pārskaitot biļetenus vairākos Floridas apgabalos.
Šāds lēmums samazina demokrātu kandidāta Ala Gora izredzes uzvarēt vēlēšanās, tāpēc demokrāti gatavojas šo tiesas lēmumu pārsūdzēt. Kandidāts, kurš iegūs Floridas 25 elektoru balsis, uzvarēs prezidenta vēlēšanās valsts mērogā.

Iecirkņa tiesas tiesnesis Terijs Lūiss atstāja spēkā Floridas štata sekretāres Ketrīnas Harisas lēmumu noteikt termiņu pārskaitīto balsu pieņemšanai - otrdienu pulksten 17. Pēc rezultātiem, kas saņemti līdz šim termiņam, republikāņu kandidāts Džoržs Bušs pārspēj Goru par 300 balsīm. Vēl tiks ņemtas vērā arī pa pastu nobalsojušo vēlētāju balsis, taču līdz šim ārpus Floridas dzīvojošo vēlētāju vairākums balsojuši par republikāņiem.

Štata sekretāre Harisa ir paziņojusi, ka plāno apkopot pa pastu saņemtās balsis sestdien līdz plkst. 12 (19 pēc Latvijas laika) un pēc tam paziņot prezidenta vēlēšanu rezultātus Floridas štatā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!