Foto: EPA/Scanpix/LETA

Trimdā Lietuvā dzīvojošajai Baltkrievijas opozīcijas līderei Svetlanai Tihanovskai veiktā Covid-19 testa rezultāti bijuši negatīvi un pirmdien viņa beigs pašizolāciju, kurā atrodas kopš sestdienas, ziņu aģentūrai BNS ceturtdien apliecinājusi viņas preses sekretāre Anna Krasuļina.

Pašizolācijā Tihanovska devās, kad inficēšanās ar jauno koronavīrusu tika apstiprināta Slovēnijas ārlietu ministram Anžem Logaram, ar kuru viņa tikās Viļņā.

Kā ziņots, pēc Logara vizītes Latvijā, Igaunijā un Lietuvā, kas notika pagājušajā nedēļā, pašizolācijas režīmu nolēma ievērot arī visu triju Baltijas valstu ārlietu ministri, kas ar viņu tikušies.

"Svetlanai pirmdien tika veikts tests, un saņemtais rezultāts ir negatīvs. Pašlaik viņa ievēro karantīnu, strādā attālināti, ievēro visus ārstu ieteiktos piesardzības pasākumus. No pirmdienas viņa plāno beigt pašizolāciju un pievienoties komandai," norādījusi Krasuļina.

Bažījoties par savu un savu bērnu drošību, autoritārā līdera Aleksandra Lukašenko galvenā sāncense 9.augustā notikušajās prezidenta vēlēšanās pameta Baltkrieviju un patvērās Lietuvā. Atrodoties ārpus savas valsts, viņa tikusies ar Eiropas līderiem un Baltkrievijas valsts varai izvirzījusi ultimātu, pieprasot, lai Lukašenko atkāpjas no prezidenta amata.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!