Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Bijušais ASV valsts sekretārs Rekss Tillersons (attēlā centrā) atklājis, ka Savienoto Valstu prezidenta znots Džareds Kušners (attēlā pa labi) nodarbojies ar diplomātiju un atsevišķos gadījumos ASV galvenais diplomāts par to nav bijis informēts, raksta "Al Jazeera".

Tillersons maijā liecināja ASV Kongresa Pārstāvju palātas ārlietu komitejas priekšā un stāstīja par to, kā Kušners iesaistījies diplomātijas procesos, par to neinformējot ASV valsts sekretāru.

Kā vienu no piemēriem Tillersons minējis atgadījumu, kad atradies vienā restorānā ar Kušneru un Meksikas ārlietu sekretāru Luisu Videgaraju. Trampa znots un Videgarajs kopā vakariņojuši, bet Tillersons nemaz neesot zinājis, ka Meksikas politiķis tobrīd atradies Vašingtonā.

Otrs gadījums, kurā Kušners par ārpolitikas jautājumiem zināja vairāk nekā Tilelrsons, bija saistīts ar Kataras blokādi, kuru 2017. gada jūnijā ieviesa Saūda Arābija, Apvienoto Arābu Emirāti (AAE) un Bahreina.

Kušners un tobrīdējais Trampa padomnieks Stīvs Banons par blokādes ieviešanu bija informēti jau divas nedēļas iepriekš, savukārt Tillersons par to nav zinājis, vēsta medijs.

Reksu Tilersonu no ASV valsts sekretāra amata atlaida 2018. gada martā. Viņa un prezidenta Trampa attiecības bija sarežģītas. Par Tilersona aizstājēju kļuva Maiks Pompeo, kurš šajā postenī atrodas joprojām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!