Foto: Publicitātes attēli
Globālā tīmekļa plašumos parādījušies pirmie attēli ar Krievijā topošās jūras kājnieku kaujas mašīnas (BMMP) vienu no iespējamiem koncepta variantiem.

Attēli parādījās interneta forumos, bet to izcelsme esot bruņojuma ražošanas korporācijas "Uralvagonzavod" veidota prezentācija "Unificētā kaujas platforma. Priekšlikumi kaujas un apgādes mašīnu radīšanai".

Kā minēts prezentācijas aprakstā, kaujas mašīna paredzēta jūras kājnieku izsēdināšanai jūras desanta operāciju laikā. Mašīna nebūs smagāka par 35 tonnām un tās ekipāžu veidos trīs cilvēki, bet desanta telpa būs piemērota desmit karavīriem, tiek atklāta tehniskā informācija.

Kaujas mašīnai jāspēj sasniegt 75 kilometru stundā ātrums uz ceļa un 37 kilometri stundā pa ūdeni.

Mašīnas konstrukcija ļaušot to aprīkot, piemēram, ar kaujas moduli "Bahča", vai daudz modernāko attālināmi vadāmo "Kinžal", kas spēj šaut ar ātrumu 80 šāvieni minūtē

BMMP spēšot iznīcināt kuterus, kājnieku kaujas mašīnas un citu bruņutehniku, prettanku raķešu kompleksus, helikopterus un bezpilota lidaparātus, tiek solīts aprakstā.

Mašīnas korpuss būšot no alumīnija sakausējuma un tā aizsardzībai piedāvātas aktīvās bruņas "Arena-M", kas pasargās BMMP no prettanku reaktīvajām granātām.

Lai arī Krievija pēdējos gados ir prezentējusi dažādu jaunu esošu un topošu militāro tehniku, tostarp "Putina brīnumieročus", domnīcas SIRPI aplēses liecina, ka Krievijas militārais budžets 2017. gadā ir ievērojami samazinājies.

Tas tiek saistīts galvenokārt ar Krievijas ekonomiskajām problēmām, kā arī Rietumu ieviestajām sankcijām, kas stājās spēkā 2014. gadā pēc Ukrainai piederošās Krimas pussalas aneksijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!