Lielbritānijas iekšlietu ministrs Deivids Blankets ceturtdienas vakarā izsludināja nacionālu terorisma trauksmi sakarā ar draudiem, ka grupējums "Al Qaeda" varētu uzspridzināt "netīru" atombumbu vai pielietot indīgu gāzi Lielbritānijas teritorijā, piektdien ziņoja laikraksts "Times".
Iespējams, ka "Al Qaeda" izmantos kuģus vai vilcienus, lai iekļūtu pilsētās un realizētu savu uzbrukumu, sacīja Blankets.

Viņš arī paziņoja, ka teroristu grupas var izmantot Īru republikāņu armijas (ĪRA) izstrādātu taktiku - mēģināt nogalināt augstas amatpersonas ar vēstuļbumbām vai automobiļu uzspridzināšanu pilsētu centros, kuros ir daudz cilvēku. Ministrs pieļāva iespēju, ka teroristi mēģinātu nolaupīt pasažieru laineri.

Pusstundu pēc Blanketa paziņojuma Iekšlietu ministrija vērsās pie žurnālistiem ar lūgumu neizpaust visu viņa teikto. Pēc tam Iekšlietu ministrija izplatīja vieglāku brīdinājumu, kurā vairs nebija pieminēta "netīrā" bumba un indīgā gāze. Parlamenta pārstāvji pauda uzskatu, ka valdība nevēlas radīt paniku iedzīvotāju vidū, raksta "Times".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!