Foto: RIA Novosti/Scanpix

Bijusī Ukrainas premjerministre Jūlija Timošenko, kas izcieš septiņu gadu cietumsodu, 40 stundas pavadījusi, guļot uz slimnīcas grīdas, protestējot pret to, ka viņai neatļauj tikties ar atbalstītājiem, kas vēlējušies viņu apmeklēt.

"No piektdienas 16.30 līdz svētdienas apmēram pulksten 13 Jūlija Vladimirovna gulēja vestibilā" uz grīdas. žurnālistiem teica Timošenko advokāts Aleksandrs Plahotņuks pēc tam, kad bija apmeklējis Timošenko slimnīcā Harkovā.

"Visu šo laiku viņa neēda un tualete bija slēgta, lai piespiestu viņu piecelties," sacīja Plahotņuks.

"Tas bija mans klusais kliedziens," teikts Timošenko izplatītajā paziņojumā.

Ukrainas sodu izpildes dienests piektdien neatļāva trīs Timošenko atbalstītājiem ar viņu tikties, tomēr svētdien to atļāva, norādot, ka tas noticis izņēmuma kārtā.

Kijevas Pečoras rajona tiesa pērn oktobrī atzina   Timošenko par vainīgu amata pilnvaru pārsniegšanā saistībā ar gāzes piegāžu līgumu parakstīšanu starp Ukrainu un Krieviju un piesprieda viņai septiņu gadu cietumsodu. Tā ka Timošenko ilgstoši sūdzas par muguras sāpēm, viņa atrodas slimnīcā Harkovā.

Rietumvalstis pauž viedokli, ka   Timošenko, kas ir opozīcijas partijas "Tēvzeme" līdere, tiek vajāta politisku motīvu dēļ. Šādu viedokli pauž arī   Timošenko, kas savu vainu neatzīst.

Eiropas Savienība ir nosodījusi   Timošenko notiesāšanu kā selektīvā tiesiskuma piemēru un brīdinājusi Ukrainu, ka bloka dalībvalstis neratificēs politiskās asociācijas un brīvās tirdzniecības līgumu, kuru paredzēts parakstīt ar Ukrainu, kamēr vien   Timošenko atradīsies ieslodzījumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!