Foto: DELFI.ua
Bijusī Ukrainas valdības vadītāja Jūlija Timošenko rakstiskajā paziņojumā Eiropas interneta izdevumam "EUobserver" paudusi bažas, ka "cietumā viņu varētu nogalināt", vēsta ārvalstu masu mediji.

"Protams, ka es baidos [ar savu drošību]. Man ir zināma Staļina laiku paruna – "nav cilvēka, nav problēmas". Pārāk daudz "nejaušību" jau bijis," paudusi Timošenko, atbildot uz izdevuma jautājumu, vai viņa neuztraucas par savu drošību.

Timošenko arī paziņojusi, ka savu tiesas prāvu neuzskata par likumīgu un taisnīgu. "Es neatzīstu šo tiesu," norādījusi Timošenko, piebilstot, ka tā ir paraugprāva, kur spriedums bija uzrakstīts jau pirms tiesas.

Savu paziņojumu Timošenko nosūtījusi interneta izdevumam piektdien, pirms Kijevas Apelācijas tiesas lēmuma atteikties uzskatīt lūgumu atbrīvot viņu apcietinājuma.

Timošenko tiek apsūdzēt par to, ka gāzes piegādes kontrakts, ko viņa parakstīja ar Krieviju pēc gāzes padeves pārtraukuma 2009.gada sākumā, valsts budžetam izmaksājis liekus 1,5 miljardus grivnu (93 miljonus latu).

Ekspremjere šīs un citas viņai izvirzītās apsūdzības noraida, apgalvojot, ka tās nav nekas cits kā promaskaviskā prezidenta Viktora Janukoviča politiska atriebība.

Ukrainā jau divus gadus tiek izmeklētas Timošenko valdības un Krievijas gāzes monopoluzņēmuma attiecības.

Timošenko parakstīja vienošanos ar Krievijas premjerministru Vladimiru Putinu Maskavā, kad Krievijas uzņēmums "Gazprom" bija pārtraucis Ukrainai gāzes piegādes, jo Kijeva sākotnēji bija noraidījusi Maskavas pieprasīto paaugstināto cenu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!