No amata atlaistā Ukrainas premjerministre Jūlija Timošenko piektdien paziņoja, ka prezidents Viktors Juščenko, atbrīvojot viņu no amata, praktiski sagrāvis abpusējo politisko sadarbību un valsts nākotni.
Uzstājoties televīzijas sarunu šovā, Timošenko teica: "Viņš praktiski sagrāva vienotību, mūsu nākotni, valsts nākotni. Domāju, ka šis solis ir pilnīgi neloģisks."

Kā LETA jau ziņoja, Juščenko ceturtdien atlaida Ukrainas valdību pēc valsts politiskās virsotnes satricinājušā korupcijas skandāla. Prezidents paziņoja, ka līdzšinējā valdība ir zaudējusi "komandas garu".

Jaunās valdības veidošanu Juščenko uzticēja Dņepropetrovskas apgabala gubernatoram Jurijam Jehanurovam, kurš ir sens viņa sabiedrotais, kas atšķirībā no savas politiski dedzīgās priekšgājējas pazīstams kā ieturēts tehnokrāts.

Tomēr Analītiķi arī brīdina, ka daudz kas ir atkarīgs no tā, kādu nostāju pirms 2006.gada martā paredzētajām parlamenta vēlēšanām ieņems Timošenko.

Timošenko pagaidām neatklāja, vai viņa gatavojas pāriet opozīcijā, tomēr viņa atzina, ka tagad Ukrainā skaidri iezīmējas divas komandas - viņas un Juščenko - un ka katra no tām ies savu ceļu, taču "bez kara".

Uz jautājumu par nākotnes iecerēm viņa atbildēja: "Pagaidām neesmu izlēmusi. Ierados šeit uzklausīt jūsu padomu."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!