Foto: AFP/Scanpix
Ukrainas ekspremjere un opozīcijas partijas "Tēvzeme" līdere Jūlija Timošenko otrdien pēcpusdienā atbrīvota un atstājusi Ukrainas Ģenerālprokuratūras Galveno izmeklēšanas pārvaldi Kijevā, informē aģentūra "Interfax".

Timošenko otrdien vairāk nekā septiņas stundas tika pratināta krimināllietā par Krievijas un Ukrainas 2009.gada gāzes līgumiem.

Jau vēstīts, ka Ukrainas Ģenerālprokuratūra paziņojusi - ir pabeigta pret valsts bijušo premjerministri un tagadējo opozīcijas līderi Timošenko ierosinātās krimināllietas izmeklēšana un to var nodot tiesai. Pirms tam gan Timošenko vēl jāiepazīstas ar lietas materiāliem, kas apkopoti 180 sējumos.

Timošenko tiek vainota dienesta pilnvaru pārsniegšanā un dienesta stāvokļa ļaunprātīgā izmantošanā, kas radījusi smagas sekas un budžeta likuma pārkāpumus.

Viņu apsūdz nelikumīgā līdzekļu izlietošanā, kas bijuši paredzēti klimata izmaiņu bremzēšanai Kioto protokola ietvaros, kā arī nelikumīgā ātrās palīdzības mašīnu "Opel Kombo" iegādē.

Timošenko jau nodēvējusi apsūdzības par politisku pasūtījumu. Šobrīd viņai ir tiesības astoņas stundas dienā prokuratūras telpās iepazīties ar lietas materiāliem.

Viņa jau izlasījui pirmo sējumu un uzskata lietu par safabricētu."Es nesaprotu kā tik elemnetārā lietā par krīzes apstākļos veiktu pensiju izmaksu no budžeta konta var savākt 180 sējumus ar pierādījumiem. Izšķirstīju pirmo - tur nav pierādījumu, absurdi tukši apagalvojumi," žurnālistiem sacījusi Timošenko.

Viņas vadītā partija "Baķkivščina" ( Tēvzeme) ir parlamenta opozīcija prezidenta Viktora Janukoviča pārstāvētajai Reģionu partijai.Timošenko šobrīd noteikts drošības līdzeklis - aizliegums izbraukt no valsts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!