Foto: AFP/Scanpix
Kijevas Apelācijas tiesas tiesnesei Jeļenai Sitailo, skatot Ukrainas ekspremjeres Jūlijas Timošenko sūdzību gāzes lietas lēmumā, ceturtdien kļuvis slikti ar veselību un nācies izsaukt ātro palīdzību, vēsta ziņu aģentūra "RIA Novosti".

Uz lietas skatīšanu sanākušie žurnālisti pamanījuši, ka izsludinātā tiesas sēdes pārtraukuma laikā pie tiesas ēkas piebraukusi neatliekamās palīdzības auto. Tiesas darbiniece sacījusi, ka tiesnesei kļuvis slikti ar veselību, tāpēc tiesas sēdē izsludinātais tehniskais pārtraukums ieilgs.

Ekspremjeres padomnieks Mihails Livinskijs žurnālistiem stāstījis, ka viņš tiesas sēdes laikā pamanījis, ka tiesnese jūtās ne pārāk labi. Parlamenta deputāta un ekspremjeres aizstāvja Sergeja Vlasenko uzstāšanās laikā tiesnese jautājusi, vai viņam būs iebildumi, ja tiesas sēdē tiks izsludināts neliels tehnisks pārtraukums. Vlasenko iebildis, taču pēc viņa uzstāšanās tiesnese tik un tā izsludinājusi tehnisku pārtraukumu, kas turpinās joprojām.

Detalizētāka informācija par tiesneses veselības stāvokli nav zināma, piebilda Livinskijs.

Jau ziņots, ka Kijevas Pečoras rajona tiesa 11.oktobrī atzina bijušo Ukrainas premjerministri Timošenko par vainīgu amata pilnvaru pārsniegšanā saistībā ar gāzes piegāžu līgumu parakstīšanu starp Ukrainu un Krieviju un piesprieda viņai septiņu gadu cietumsodu, bet trīs gadu laikā pēc soda izciešanas viņai būs aizliegts ieņemt valsts amatus.

Šis spriedums ir pārsūdzēts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!