Foto: Reuters/Scanpix

Bijusī Ukrainas premjerministre Jūlija Timošenko pēc atbrīvošanas no apcietinājuma un atgriešanās Kijevā pauda sajūsmu par to, ka viņai ir iespēja atgriežoties brīvībā redzēt pavisam citu Ukrainu, kuru spējuši izveidot ierindas ukraiņi, nevis valsts politiķi.

"Mana vislielākā laime ir atgriezties pilnīgi jaunā Ukrainā. Šodien Ukrainā ir noslēgusies diktatūras, kriminalitātes, klanu un bezlikumības ēra. Šodien sākas jauna ēra - brīvu cilvēku, brīvas valsts, eiropeiskas valsts ēra," pēc ielidošanas Kijevā sacīja Timošenko. "Esmu pārliecināta, ka tuvākajā laikā Ukraina kļūs par Eiropas Savienības dalībvalsti un tas visu izmainīs."

Kā jau ziņots, sestdien Timošenko parlamenta deputātu pavadībā tika izvesta no Harkovas slimnīcas. Lai no ieslodzījuma atbrīvoto bijušo premjerministri, kuru pavadīja arī jaunievēlētais Augstākās Radas spīkers, varētu netraucēti izvest no slimnīcas, ceļu bija norobežojusi milicija.

Ļaudis, kas bija sapulcējušies pie slimnīcas, Timošenko parādīšanos sveica ar ovācijām.

Kā ziņots, Ukrainas parlaments sestdien pieņēma lēmumu par Timošenko tūlītēju atbrīvošanu.

2011.gadā Timošenko tika notiesāta uz septiņiem gadiem cietumā par pilnvaru pārsniegšanu, slēdzot līgumus par dabasgāzes piegādi no Krievijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!