Foto: Publicitātes foto

Vairāk nekā 200 tūkstoši ar kuģi "Titāniks" saistīti dokumenti publicēti interneta vietnē, pieminot kuģa avārijas 100. gadu jubileju, kas būs 15. aprīlī, vēsta raidsabiedrība BBC.

Dokumenti sniedz informāciju par katastrofā izdzīvojušajiem un 1500 bojā gājušajiem cilvēkiem. Publiskoti arī vairāki testamenti un izmeklēšanas materiāli. Kolekcija līdz 2012.gada 31. maijam bez maksas būs apskatāma interneta vietnē "ancestry.co.uk".

Vietnē apskatāmi kuģa oficiālie pasažieru saraksti, kuros lasāmi pasažieru vārdi, vecums un nodarbošanās. Apskatāmi arī saraksti ar informāciju par 900 kuģa apkalpes locekļiem, tai skaitā to tautība un adreses.

Starp dokumentiem ir arī katastrofā bojāgājušā kuģa kapteiņa Edvarda Smita un ASV biznesmeņa Bendžamina Gugenheima testamenti. Pieejami arī izmeklēšanas materiāli un ieraksti par 330 jūrā atrastajiem ķermeņiem.

Vietnē apskatāmas arī 121 katastrofas upura kapu pieminekļu fotogrāfijas.

Jau vēstīts, ka "Titāniks" devās savā pirmajā un vienīgajā reisā no Eiropas uz Ameriku 1912. gada 10.aprīlī, un uz tā bija 2200 pasažieru. Četras dienas vēlāk, 14.aprīlī, laineris sadūrās ar milzīgu aisbergu un 15.aprīlī nogrima. Katastrofā bojā gāja vairāk nekā 1500 cilvēku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!