Foto: stock.xchng
Angolas tiesa trešdien piesprieda 24 gadu cietumsodu Žoau Antoniu Puati, kurš šī gada janvārī, pirms Āfrikas Nāciju kausa finālturnīra, apšaudīja Togo futbola izlases autobusu.

Kā ziņots, autobuss tika apšaudīts laikā, kad tas ieradās Angolā, kur notika turnīrs. Autobuss brauca pa Angolu netālu no Kongo robežas.

Uzbrukumā gāja bojā autobusa šoferis, bet vēlāk mira arī trenera palīgs un valstsvienības preses sekretārs. Savukārt dažādus savainojumus guva septiņi cilvēki. Šo personu vidū bija arī futbolisti - vārtsargs Kožovi Obilāls, kurš pārstāvēja Francijas amatieru klubu "GSI Pontivy", un aizsargs Seržs Akakpo no Rumānijas vienības "Vaslui".

"Žoau Antoniu Puati saņēma 24 gadu cietumsodu," atklāja viņa advokāts Žozē Manuels.

Tikmēr otrs apsūdzētais Daniels Simba tika attaisnots.

Ģenerālprokurors Antonio Nito apgalvoja, ka apšaudes iemesls bija strīdi par naftu Kabindas provincē.

"Puati bija notikuma vietā, un to apstiprināja viņa noziedzīgais grupējums," teica Nito. "Tiesnesis tika pārliecināts, ka viņš piedalījās uzbrukumos."

Abi vīrieši gan noraidīja apsūdzības par bruņotu uzbrukumu, kuru organizēja seperātistu partizānu kustība Kabindas anklāva atbrīvošanas fronte (FLEC), kas uzņēmās atbildību par apšaudi.

FLEC par Kabindas neatkarību cīnās jau trīs gadu desmitus.

2006.gadā tika noslēgts miera līgums, taču, neskatoties uz to, FLEC turpina veikt uzbrukumus.

Kabindas province ražo 60% Angolas naftas, kas arī ir konfliktu cēlonis.

Kā ziņots, Āfrikas Nāciju kausā triumfēja Ēģiptes valstsvienība, kas finālā ar 1:0 uzvarēja Ganas izlasi.

Savukārt Togo pēc apšaudes atsauca dalību no turnīra, un tai tika piespriesta diskvalifikācija uz nākamajiem diviem Āfrikas Nāciju kausa turnīriem, kas gan vēlāk tika atcelta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!