Smēķēšana Tokijas ielās ir kļuvusi kaitīga ne tikai veselībai, bet arī naudasmakam – ar piektdienu pieķertie smēķētāji spiesti maksāt soda naudu par smēķēšanu pilsētas centrā.
Smēķēšana uz ielas Tokijas centrālajā rajonā Čijodā tika aizliegta pirms mēneša, taču sodu sistēma - līdz 20 000 jenu (98,8 lati) par dažādiem pārkāpumiem - stājās spēkā 1.novembrī.

Līdz dienas vidum "cigarešu patruļu" policisti bija izdevuši soda kvītis 13 cilvēkiem, liekot maksāt 2000 jenu lielus naudas sodus par smēķēšanu vai cigarešu izsmēķu mešanu uz ielas.

Kāda no rīta pieķerta sieviete policistiem jautāja: "Vai jūs uzņemsieties atbildību, ja es nokavēšu darbu? Viss, kas man ir jāizdara, ir jāsamaksā nauda, pareizi?" vēsta aģentūra "Kyodo". Viņa dusmīgi nosvieda uz ielas trīs 10 000 jenu naudas zīmes un devās prom, liekot policistiem viņai skriet pakaļ, lai atdotu naudu.

Noteikumi, kas ir reta parādība valstī, kurā apmēram 31 procents pieaugušo un gandrīz puse vīriešu smēķē, tika ieviesti, lai rajonu padarītu par zonu, brīvu no smēķēšanas, un samazinātu incidentu skaitu, kad cilvēkus apdedzina garām ejoši smēķētāji.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!