Tokijas Naritas lidostā par mēģinājumu nelegāli iekļūt valstī vēl otrdien aizturētais cilvēks, ko uzskatīja par Ziemeļkorejas līdera Kima Čenira dēlu, pratināšanā policijā atzinis, ka tiešām ir Kima vecākais dēls, ceturtdien ziņo aģentūra "Kyodo".
Sākumā tika ziņots, ka "pastāv liela iespēja", ka aizturētais patiešām ir šis cilvēks. Policija uzsāka izmeklēšanu un pratināšanā aizturētais atzina: "Es esmu Kims Čennams. Sākotnēji viņš bija noliedzis, ka ir Kima Čenira dēls.

Vīrietis ieradās Tokijā ar "Japan Airlines" reisa lidmašīnu no Singapūras. Viņam bija Dominikanas republikas pilsoņa pase uz Pana Sjaona vārda, apgalvo telekanāls NHK. Kopā ar viņu policija aizturēja arī divas apmēram 30 gadus vecas sievietes un četrus gadus vecu zēnu. Tiek pieņemts, ka šie cilvēki ir Kima Čennama ģimenes locekļi.

Neoficiāli informācijas avoti Japānas valdībā vēsta, ka visi aizturētie jau tuvākajā laikā varētu tikt izraidīti no valsts.

Par Kima Čenira bērniem līdz šim ir bijis maz informācijas. Zināms vienīgi, ka viņam ir 1971.gadā dzimušais dēls Kims Čennams un divas 27 un 20 gadu vecas meitas. Katram bērnam ir cita māte.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!