Foto: AFP/Scanpix/LETA

Tokijas olimpisko spēļu organizatori noraida ceturtdien iepriekš izskanējušo apgalvojumu, ka Covid-19 izplatības dēļ olimpiskās lāpas stafete nenotiks Osakā, vēsta ziņu aģentūra "Reuters".

Ja ziņots, ka ceturtdien reģiona gubernators Hirofumi Jošimura paziņoja, ka olimpiskās lāpas stafetei Covid-19 straujās izplatības dēļ nevajadzētu šķērsot Osakas pilsētu.

Tāpat "Reuters" min, ka ar paziņojumu, ka Osakā atcelta lāpas stafete, klajā nācis arī Japānas premjerministrs Jošihide Suga.

Tādi apgalvojumi kļuva iespējami pēc tam, kad kļuva zināms, ka Osakas, Hjogo un Mijagi prefektūrās pēdējā laikā krietni pieaudzis personu skaits, kurām noteikta saslimšana ar Covid-19. Tāpēc paredzams, ka valdība šajos reģionos noteiks jaunus ierobežojumus.

Tagad šos apgalvojumus komentējuši spēļu rīkotāji.

Tokijas olimpisko spēļu organizatori ceturtdien paziņoja, ka tā nav taisnība, ka organizatori kopā ar Osakas amatpersonām nolēmuši atcelt šomēnes paredzēto lāpas stafeti pilsētā, palielinoties Covid-19 saslimšanu skaitam.

"Organizācijas komiteja cieši sadarbosies ar Osaku, lai pēc iespējas ātrāk pieņemtu lēmumu un ātri par to paziņotu", situāciju "Reuters" saņemtajā e-pastā komentē organizatori.

Lāpas stafetes skrējiens 25. martā sākās Fukušimas pilsētā. Osakas prefektūra lāpai jāsasniedz 13. aprīlī.

Jau šobrīd lāpas stafetei noteikti ierobežojumi. Līdzjutēji, kas ieradušies klātienē vērot lāpas stafeti, spiesti lietot sejas maskas, un viņiem nav ļauts skaļi kliegt vai atbalstīt stafeti ar ovācijām.

Organizatori jau norādījuši, ka gadījumā, ja lāpas stafete pulcēs lielu skaitu interesentu, šo pasākumu nāksies atcelt.

Ārkārtējā situācija Tokijas prefektūrā un blakus esošajos reģionos tika atcelta 21. martā.

Olimpisko spēļu norise Japānā paredzēta no 23. jūlija līdz 8. augustam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!