Foto: AFP/Scanpix
Krievijas prezidenta Vladimira Putina amnestētā pankgrupas "Pussy Riot' dalībniece Nadežda Tolokoņņikova teju nekavējoties pēc iznākšanas brīvībā paziņojusi, ka Rietumvalstīm būtu jāignorē 2014. gada ziemas Olimpiskās spēles Sočos.

Viņasprāt, Putina izsludinātā amnestija ir "kosmētiska", vēsta BBC.

"Tas, kas notiek šodien - cilvēku atbrīvošana dažus mēnešus pirms viņiem piespriesto termiņu beigām, ir kosmētiska apžēlošana," viņa teikusi, pametot cietuma slimnīcu Krasnojarskā.

"Delfi" jau vēstīja, ka arī otra pirmdien, 23. decembrī no ieslodzījuma atbrīvotā "Pussy Riot' dalībniece Marija Aļohina, iznākot no cietuma, paziņoja, ka labprāt būtu atteikusies no Putina "dāvātās" amnestijas un palikusi cietumā. Viņasprāt, amnestija, kuras ietvaros Putins apžēlojis "Pussy Riot", kādreizējo oligarhu Mihailu Hodorkovski un vēl aptuveni 20 000 ieslodzīto, ir Putina sabiedrisko attiecību triks.

Arī vairums politikas analītiķu sliecas domāt, ka negaidītā amnestija, ko Putina administrācija pasludinājusi it kā par godu Krievijas Federācijas konstitūcijas divdesmitajai gadadienai, patiesībā ir mēģinājums mazināt Krievijai adresētos pārmetumus par cilvēktiesību pārkāpumiem.

To dēļ liela daļa Rietumvalstu līderu, tostarp Francijas prezidents Fransuā Olānds un ASV prezidents Baraks Obama nolēmuši neapmeklēt Olimpiskās spēles Sočos. Boikotētājiem pievienojies arī Igaunijas prezidents Tomass Henriks Ilvess un Lietuvas prezidente Daļa Grībauskaite, savukārt Latvijas prezidents Andris Bērziņš nolēmis tomēr doties uz Sočiem. 

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!