Foto: Reuters/Scanpix/LETA
Toronto lidostā piektdien uz zemes sadūrās divas pasažieru lidmašīnas, izraisot vienas lidmašīnas astes aizdegšanos un liekot evakuēt otras lidmašīnas pasažierus pa avārijas trapu.

Aviosabiedrības "WestJet" un "Sunwing" apstiprināja, ka to lidmašīnas bija iesaistītas sadursmē Toronto Pīrsona starptautiskajā lidostā. Tas bija otrais šāda veida incidents šajā lidostā pēdējo piecu mēnešu laikā.

"Sunwing" lidmašīnai, kurā tobrīd nebija pasažieru un apkalpes locekļu, pēc sadursmes aizdegās aste.

"WestJet" apstiprināja, ka tās lidmašīna "Boeing 737-800" ar 168 pasažieriem un sešiem apkalpes locekļiem tikko bija ielidojusi Toronto no Meksikas kūrortpilsētas Kankūnas.

Lidmašīna pēc nolaišanās bija apstājusies, gaidot tālāku došanos uz vārtiem, kad tajā ietriecās "Sunwing" lidmašīna, kuru pārvietoja tehniskais personāls.

"Ņemot vērā lidmašīnas novietojumu .., "WestJet" viesus vajadzēja evakuēt pa avārijas trapu. Avārijas apkalpes bija uz vietas un uzreiz reaģēja," tviterī paziņoja šī aviokompānija.

"Mēs varam apstiprināt, ka viesi ir droši nonākuši terminālī un pašlaik iet cauri muitai," informēja "WestJet", tomēr neprecizējot, vai kāds ticis ievainots.

Augusta sākumā šajā lidostā viena Kanādas un viena Polijas pasažieru lidmašīna sadūrās ar spārniem, nodarot "nopietnus" bojājumus, bet neviens netika ievainots.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!