Foto: AP/Scanpix
Toronto mērs Robs Fords otrdien atzinis, ka reiz smēķējis kreku, vienlaikus viņš uzsvēra, ka nav kļuvis par narkomānu.

Kopš mediju rīcībā pirms vairākiem mēnešiem nonāca videomateriāls, kurā, pēc visa spriežot, Fords redzams smēķējam kreku, Kanādas sabiedrībā pastāvīgi skan aicinājumi, lai Fords pamet amatu.

"Jā, es esmu smēķējis kreku," žurnālistiem sacīja mērs. "Vai es esmu narkomāns? Nē. Vai es to esmu mēģinājis? Iespējams, kādā no manām dzēruma stulbuma reizēm."

Incidents varētu būt noticis "aptuveni pirms gada", sacīja mērs, piebilstot - "precīzi es nezinu".

Toronto policijas priekšnieks Bils Blērs pagājušo ceturtdien apliecināja, ka policijas rīcībā ir video, kurā Toronto mērs redzams smēķējam kreku.

Ziņas par 90 sekunžu klipa eksistenci, par kuru jau maijā ziņoja Kanādas lielākais laikraksts "Toronto Star" un ASV baumu portāls "Gawker", Kanādas sabiedrībā izraisīja sašutumu.

Ar laikrakstu "Toronto Star" sazinājies kāds narkodīleris, kurš meklējis pircēju ar mobilo telefonu uzņemtajam video. To esot uzfilmējis cilvēks, kurš mēram pārdevis narkotikas.

Laikraksta pārstāvji video noskatījušies, bet atteikušies par to maksāt.

Vietne "Gawker" arī vēstīja, ka tās pārstāvji ir redzējuši video. Tajā bijis redzams, kā Fordam līdzīgs cilvēks smēķē stikla kreka pīpi.

Tīmekļa kampaņā "Gawker" savāca vairāk nekā 200 000 dolāru (100 000 latu) videoklipa iegādei, tomēr tad kāds anonīms avots medijam pateicis, ka video vairs nav pieejams.

Policijas darbiniekiem jūnija vidū konfiscētajā cietajā diskā izdevies atjaunot tur izdzēsto video un citus datus, ceturtdien sacīja Blērs.

"Dokumentā ir videoattēli, kas, kā šķiet ir tie paši attēli, par kuriem iepriekš ziņoja prese," sacīja policijas priekšnieks, norādot, ka videoklips nav falsificēts.

Pēc Blēra paziņojuma par policijas rīcībā esošo klipu, mērs vairākkārt atvainojies par savām "kļūdām", tomēr līdz pat otrdienai spītīgi noraidīja apsūdzības narkotiku lietošanā un aicinājumus atkāpties. Viņš arī solījis nākamgad no jauna kandidēt uz mēra amatu.

Fords un viņa advokāts aicinājuši policiju nodot video atklātībai, tomēr Blērs atteicies to darīt, sakot, ka videomateriāls ir krimināllietas liecība, kas tagad nodota tiesai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!