Foto: DELFI.lt

Naktī uz trešdienu Lietuvas otrajā lielākajā pilsētā Kauņā traģiskā autoavārijā gājuši bojā trīs cilvēki. Nelaime notikusi, kad BMW, kurā tobrīd atradās pieci cilvēki, bēga prom no policijas. Pakaļdzīšanās laikā auto avarēja, un sadursmē gāja bojā BMW vadītājs un divi pasažieri.

Lietuvas policijas pārstāvji informē, ka naktī uz trešdienu, pulksten 3.20 likumsargi centās apturēt BMW markas auto, kas lielā ātrumā traucās pa pilsētas ielām. Auto nav apstājies, un policisti uzsākuši pakaļdzīšanos, ziņo portāls "Delfi.lt". Pēc dažām minūtēm BMW avarējis, ietriecoties stabā. Notikuma vietā ieradušies mediķi, kuri konstatējuši, ka trīs spēkratā esošie cilvēki ir miruši, bet vēl divi smagā stāvoklī nogādāti slimnīcā.

Avarējušajā auto esošie cilvēki bijuši 23 līdz 30 gadus veci, trešdien īpaši sasauktā preses brīfingā informē Kauņas apgabala policijas priekšnieks Darius Žukausks. Sākotnējā informācija liecina, ka viņi nav bijuši piesprādzējušies. Auto no policijas bēdzis ar ātrumu 140 kilometri stundā.

Viena no bojāgājušajiem ir 1988. gadā dzimusi sieviete, kura bija sešu bērnu māte. Sieviete esot labi pazīstama vietējiem sociālajiem dienestiem, un šobrīd viņai aprūpes tiesības bija tikai uz trim bērniem.

Portāls "Delfi.lt" izpētījis, ka BMW vadītājs dažas dienas pirms traģēdijas kādā interneta forumā interesējies, kā savam spēkratam atslēgt dažas brīdinājuma lampiņas, kas iedegušās panelī. Spriežot pēc foruma ierakstiem, auto nedarbojušies drošības spilveni, kā arī bijuši pamatīgi nolietoti bremžu kluči. Kauņas policija apstiprina, ka avārijas brīdī BMW drošības spilveni nav nostrādājuši.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!